Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Känsla

Av Sandra - 18 februari 2012 15:00

Vår planlösning är klar och de husleverantörer vi skickat/kommer att skicka frågan till är;


- Mälarvillan

- Villa Varm

- Lågenergihus

- C4-hus

- Skidstahus


Nu när vi ritat vår planlösning så har vi ritat kök, matsal och tvättstuga i Ikea planeringsverktyg. Vilket kök det blir sen har vi ingen aning om. Idag har vi Noblessa och är mer än nöjda.

Iom att vi ritat upp dessa rum så får vi en känsla av hur det kommer att bli. Fönstersättning som vi ritade in från början ändrade vi direkt efter vi ritat köket då vi såg att det inte skulle bli bra. Toppen!




Vår tvättstuga i en mindre rättvis form. Till höger kommer det vara lite trångt då vi ska ha ett kallskafferi där med ingång från matsale, rummet utanför tvättstugan. Till vänster där alla skåp är kommer bergvärmen, centraldammsugare, ventilation, torkskåp och varmvattenberedare stå. Det blir eventuellt 2 skåp som får plats.

I de två yttersta bänkskåpen till höger finns torktumlare och tvättmaskin integrerade. Torklinor kommer att vara direkt till höger när man kommer in. Först ville vi ha ett torkrum, men insåg att det inte skulle vara värt de extra pengarna och tiden för att bygga ett sådant.

 



  

Denna matsal har jag haft i huvudet sedan många många år. Ett överdrivet stort matsalsbord med plats för minst 12 st personer. Barnkalas, kräftskiva, familjemiddagar m.m m.m Om det blir dubbelaltandörrar eller skjutdörrar vet vi ej, utan det är plånboken som avgör.


    

Ett förslag på köket. Här vill vi lägga mest tid, energi och pengar på. En köksö med vardagsbord anslutet. Här kan man leka, göra läxor och umgås under tiden man lagar mat.


 

De vita väggarna är inga väggar utan det är en bred utgång till matsalen. Här kommer vi att ha altandörrar och stora fönster för att få en känsla av att vara utomhus inomhus på sommaren. Precis som i matsalen. Det blir ingen trädgård som man ser (som på bilden) utan man kommer att se matsalen och vardagsrummet då huset byggs som ett H. Det kommer att vara kvällssol i den lilla nischen på sommaren. Väl genomtänkt. Tur att vi haft så mycket tid att tänka. :-)


    

Lång och extra bred bänk önskar vi. Johan har länge velat ha en liten funderarsoffa i sitt nästa kök. Till höger om bänken, nedanför fönstret ska vi (Johan) platsbygga en liten soffa. Utsikt över trädgården.


Nu ska jag göra ett litet kök åt vårt lilla boende som vi ska ha under byggtiden i form av två baracker. En härlig prövning på förhållandet innan eventuellt giftermål. :-) 




 
 
Cecilia

Cecilia

19 februari 2012 10:18

Spännande att ni lämnat ut på offert! För oss så stod vår slutliga val mellan Västkusvillan och Villa Varm. En sak som jag vill göra er uppmärksamma på är att ni med största sannolikhet kommer att få en offert inklusive vitvaror, kök, badrum mm från tex Västkustvillan och ett "tomt" hus från Villa Varm. Inte så jättelätt att jämföra dessa. Vi bad Västkustvillan att räkna bort allt förutom själva stommen. Självklart var detta inga problem, men då drar de bara bort 80% av priset. Inget konstigt med det alls, men vi hade inte bett om ett inrett hus utan enbart stommen. På så vis vart det inte rättvist ändå att jämföra, men efter diskussioner fram och tillbaks så räknade dom bort 100% så att det gick att jämföra mer eller mindre rakt av.

Vi var jättenöjda med dialogerna med både Västkustvillan och Villa Varm, men vårt val föll till slut på Villa Varm.

Nu till era rum ;)

Kul att få se era planer i 3D. Vi har också räknat med ett stort middagsbord, runt 300x100cm. Lite svårt att få tag på något på marknaden, men troligtvis kommer vi att bygga vårt av gamla golvplank som vi sedan behandlar med en grå färg. Hur som helst. Mellan köket och uterummet så vill vi ha en öppningsbar vägg för att kunna duka långbord genom rummen. Ett tag var vi inne på skjutdörrar som gjorde öppningen 3 meter bred och då det blir så stora glaspartier så görs dom bara i utförande av att sitta i ytterfasad vilket i sin tur syns på priset. 65-85 papp skulle vi få ge för den skjutdörren. Istället för ett uterum så har nu det rummet blivit av samma standard som resten av huset och glasväggen mellan rummen klassas då som innervägg. Priset för sådana partier är avsevärt mycket lägre och för vår del blir det en vikvägg i glas som kommer att kosta runt 15 000 istället :)

Nu blev kommentaren väldigt lång så jag väljer att avsluta och så skriver jag mer en annan gång istället ;)

Förresten. Har ni någon mall för jämförelse av offerter? Om inte så kan du bara höra av dig till mig så kan jag nog hjälpa till!

/Cecilia, Villa Nystuga

http://villanystuga.blogspot.com

 
Ingen bild

Sandra

19 februari 2012 11:59

Hej Cecilia!
Jag har förstått att skjutdörrar är väldans dyra. Vikvägg i glas låter intressant då det blir samma känsla. :-) Ska kolla upp det.

Jo, offerterna är olika då det ingår innerdörrar, golv och gipsskivor hos en leverantör och ingenting mer än skalet hos en annan. Jag vill såklart ha din hjälp med en jämförelsemall. :-) Just nu känns det som om det kommer att ta 1 år att jämföra. :-)

Idag var vi på tomten och mätte upp plats för våra baracker. Det känns mer verkligt när man är där och trampar lite.

Tack för tipsen! Återkommer när vi fått lite offerter.

Ha en härlig dag!

/ Sandra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 19 februari 2012 15:23

Av Sandra - 19 februari 2012 15:22

www.villanitton.blogspot.com

Av Sandra - 19 februari 2012 13:14

  Nu kommer vi att försöka att hitta två baracker varav den ena har ett litet pentry, men om vi nu inte gör det till ett rimligt pris så sätter vi in något likande detta. Vi kommer att bo där ca 1 år så då vill vi bo så bra som möjligt. En barac...

Ovido - Quiz & Flashcards